Spring naar content

Een impressie van de verhalen

gymleraar met twee leerlingen in de gymzaal
Bijna 600 leraren en docenten verspreid over het hele land deelden hun persoonlijke verhalen, successen, leerprocessen en professionele kennis om bij te dragen aan het Beroepsbeeld Leraar. We geven je in dit artikel een impressie van de verhalen.
Podcast 'Bij de Les'

Podcast: wat houdt het beroep leraar nou echt in?

Luister de interessante onderwijspodcast ‘Bij de Les’ waarin Iselien Nabben en Jelmer Evers praten over het beroep leraar. Wat houdt het in? Hoe is het de afgelopen decennia veranderd en hoe willen leraren dat hun beroep eruitziet?

Voorzitter CNV Onderwijs: “Beroepsprofessionaliteit niet op waarde geschat”

Daniëlle Woestenberg is al twaalf jaar docent levensbeschouwing en sinds 2020 voorzitter van CNV Onderwijs (CNV Connectief). In de samenleving zijn eindeloos veel opvattingen waarbij pedagogiek en didactiek door elkaar heen lopen. Maar de mening van de echte professional wordt volgens haar niet genoeg op waarde geschat.
De leden van de Denktank Beroepsbeeld Leraar

Maak kennis met de Denktank Beroepsbeeld Leraar

De Denktank Beroepsbeeld Leraar bestaat uit veertien gepassioneerde leraren en docenten uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps- en speciaal onderwijs. Kennisland werkt aan het beroepsbeeld van de leraar door verhalen van leraren uit de verschillende onderwijsvormen te verzamelen. Samen met de denktank duiden en ordenen we deze verhalen. Graag stellen we hier de leden van de Denktank aan je voor.

Podcast over het belang van een gedeeld beroepsbeeld

In deze aflevering van zijn podcast ‘Tjipcast’ spreekt Tjip de Jong met Jelmer Evers (auteur, docent en vicevoorzitter van de AOb), Thijs Roovers (oud-docent, auteur en bestuurder AOb) en Erik Ex (leraar van het jaar 2022-2023) over het belang van samen nadenken over het beroepsbeeld van de leraar.

Het belang van het beroepsbeeld volgens de lerarenorganisaties

Beroepsbeeld Leraar is al een tijdje actief en inmiddels hebben honderden leraren en docenten uit het po, vo, so en mbo hun verhaal gedeeld. Maar we zijn er nog niet. Om werkelijk tot de kern van het leraarschap te komen, hebben we ook jouw verhaal nodig! ‘We’ zijn de lerarenorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv, BVMBO en Platform VVVO. In dit artikel delen we waarom wij het Beroepsbeeld Leraar belangrijk vinden en welk effect we hiermee willen bereiken.